Netikras zuikis puikus išsigelbėjimas norint ilgai nestovėti prie puodų

Tie, kurie neturi pašaukimo gaminti maistą, turbūt didžiausia bausmė būna tada, kai kelias valandas reikia stovėti prie puodų ir galutinis rezultatas nėra toks stulbinantis, kokio buvo tikimasi. Tačiau tikrai yra ne vienas patiekalas, kuris net ir turintiems nedaug patirties maisto gamyboje arba tiems, kuriems gaminti nepatinka gali pasisekti. Vienas iš tokių patiekalų yra netikras zuikis, apie jį plačiau ir papasakosime šiame straipsnyje.

Netikras zuikis gali atstoti labai daug patiekalų

Netikras zuikis labiausiai primena kotletus. Tačiau jo privalumas yra tas, kad prie jo nereikia ilgai stovėti kepant kiekvienus atskirus gabalėlius, kas užtrunka tikrai ilgą laiką. Netikro zuikio masė praktiškai gaminama lygiai taip pat kaip ir kotletų, tik ją reikia kepti orkaitėje. Tikriausiai pasiruošti garnyrą užtruks žymiai ilgiau, nei suformuoti patį zuikį. Šis patiekalas taip pat gali atstoti mėsos kukulius, kurie dažniausiai dedami į sriubą. Tik jis bus kur kas skanesnis, nes turės traškią plutelę. Netikras zuikis praktiškai gali atstoti visus sudėtingesnius mėsos patiekalus, nes yra labai skanus ir nesunkiai pagaminamas.

Kaip geriausia gaminti netikrą zuikį?

Išrasti kažkokio įmantraus recepto tikrai nepavyks, nes jis yra gaminamas labai paprastai, nereikalaujant daug pastangų. Tikriausiai vienas sudėtingiausių darbų gaminant šį patiekalą būtų atitaikyti druskos normą, kad jos netrūktų, bet ir kad nebūtų per sūru. Jeigu norite šiek tiek riebesnio varianto, tuomet geriausia rinktis kiaulienos faršą, o jei norite, kad nebūtų per daug riebu, tuomet tokiomis pat proporcijomis reikėtų rinktis kiaulienos ir jautienos faršą. Geriausia jį gardinti druska, pipirais ir mėsos prieskoniais, puiku, jeigu turite ir šviežių žolelių, jas taip pat galite įmaišyti į netikro zuikio faršą, taip pat į jį nereikėtų pamiršti įmušti kiaušinį ir įdėti svogūnų bei česnakų. Jeigu norite šiek tiek kitokio skonio, galite susmulkinti ar sutarkuoti morką, smulkiais gabalėliais supjaustyti porą ar salierą arba masę skaninti kitoms jums patinkančiomis daržovėmis. Ir tuomet beliks suformuoti netikro zuikio formą ir pašauti jį į orkaitę.

Kas labiausiai tinka prie netikro zuikio?

Šį patiekalą galite valgyti su:

  • bulvių košę, virtomis arba orkaitėje kartu su netikru zuikiu keptomis bulvėmis;
  • įvairiomis kruopomis, tokiomis kaip ryžiai, grikiai ir panašiai;
  • šviežiomis daržovėmis, jos praktiškai tinka visos, kurias mėgstate;
  • marinuotomis ar raugintomis daržovėmis.

 

Susiję įrašai

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *