Varškė yra universalus produktas. Iš jos ruošiami ne tik varškės pyragai, bet ir daugybė kitų patiekalų – tarkim, varškės apkepas yra be galo skanus ir sveikas patiekalas. Todėl, jei jus kankina klausimas „Ką pagaminti iš varškės?”, Jums nereikės ilgai svarstyti – asortimentas yra didžiulis. Siūlome keletą receptų. Receptus paruošė ir patalpino valgo.me
😋 VARŠKĖS KUKULIAI SU KUMPIO PADAŽU
🍴 Ingredientai:
- 150 g padžiūvusio batono
- 500 g liesos varškės
- 2 kiaušiniai
- 2 šaukštai kapotų petražolių
- 1 šaukštelis druskos
- 100 g džiūvėsėlių
🍴 Padažas:
- 1 česnako skiltelė
- 100 g kumpio
- 1 šaukštas sviesto
- 1 šaukštas miltų
- 1/4 l pomidorų sulčių
- 1/2 šaukštelio mėsos sultinio miltelių
- 2 šaukštai kapotų petražolių
- 1/4 šaukštelio čiobrelių
- 2 šaukštai grietinės
Kaip gaminti kukulius?
- Nupjaustyti prancūziško batono plutelę, batoną išmirkyti vandenyje ir nuspausti. Sudėti likusius produktus ir išminkyti vienalytę tešlą. Pagardinti druska bei prieskoniais ir suformuoti 6 kukulius.
- Kumpį ir nuluptą česnako skiltelę smulkiai supjaustyti. Sviestą ištirpinti keptuvėje, pakepinti miltus, suberti kumpio ir česnako kubelius. Viską išmaišyti ir šiek tiek pakaitinti. Į padažą supilti pomidorų sultis ir užvirinti nuolat maišant.
- Į padažą sudėti likusius prieskonius, jei riekia – įberti druskos ar pipirų. Kukulius išvirti pasūdytame vandenyje ant silpnos ugnies.
🥘 SALDŪS LAKŠTINIAI SU VARŠKE
🍴 Ingredientai:
- 400 g lakštinių,
- 100 g sviesto,
- 500 g varškės,
- 6 šaukštai cukraus,
- 2 šaukšteliai cinamono,
- druskos
Kaip gaminti?
- Lakštinius išvirkite sūdytame vandenyje, perliekite karštu vandeniu ir nuvarvinkite.
- Dėkite į įkaitintą indą, apliekite lydytu sviestu, maišykite su varške, cukrumi, cinamonu.
🥞 SKLINDŽIAI SU VARŠKĖS PADAŽU
🍴 Ingredientai:
- 2 kiaušiniai
- žiuspnelis muskato
- 1/2 šaukštelio druskos
- 1 svogūnas
- 800 g bulvių
- 20 g miltų
- 8 šaukštai aliejaus
🍴 Padažas:
- laiškinių česnakų
- 1 česnako skiltelė
- 1/2 šaukštelio prieskoninės druskos
- žiuspnelis salierų druskos
- 500 g liesos varškės
- 8 šaukštai aliejaus
- 1 šaukštelis citrinos sulčių
- juodųjų pipirų, cukraus
Kaip gaminti?
- Kiaušinius išplakti su druska ir muskatu. Nuluptus svogūnus ir nuplautas bei nuluptas bulves smulkiai sutarkuoti, sumaišyti su kiaušinių plakiniu, suberti miltus ir gerai išmaišyti.
- Keptuvėje įkaitinti 2 šaukštus aliejaus, įkrėsti tešlos, išlyginti paviršių ir kepti. Kai sklindis šiek tiek apkeps, apversti ir kepti, kol gražiai pagels.
- Padažą paruošti iš anksto. Laiškinius česnakus smulkiai sukapoti. Česnaką nulupti, perpjauti pusiau, apibarstyti druska, sugrūsti ir suberti į padažą. Pagardinti druska ir pipirais.
👍 Siūlome išbandyti ir Jūros gėrybių rizotą