Varškės patiekalai

Varškė yra universalus produktas. Iš jos ruošiami ne tik varškės pyragai, bet ir daugybė kitų patiekalų – tarkim, varškės apkepas yra be galo skanus ir sveikas patiekalas. Todėl, jei jus kankina klausimas “Ką pagaminti iš varškės?”, Jums nereikės ilgai svarstyti – asortimentas yra didžiulis. Siūlome keletą receptų. Receptus paruošė ir patalpino valgo.me

😋 VARŠKĖS KUKULIAI SU KUMPIO PADAŽU

🍴 Ingredientai:

  • 150 g padžiūvusio batono
  • 500 g liesos varškės
  • 2 kiaušiniai
  • 2 šaukštai kapotų petražolių
  • 1 šaukštelis druskos
  • 100 g džiūvėsėlių

🍴 Padažas:

  • 1 česnako skiltelė
  • 100 g kumpio
  • 1 šaukštas sviesto
  • 1 šaukštas miltų
  • 1/4 l pomidorų sulčių
  • 1/2 šaukštelio mėsos sultinio miltelių
  • 2 šaukštai kapotų petražolių
  • 1/4 šaukštelio čiobrelių
  • 2 šaukštai grietinės

Kaip gaminti kukulius?

  1. Nupjaustyti prancūziško batono plutelę, batoną išmirkyti vandenyje ir nuspausti. Sudėti likusius produktus ir išminkyti vienalytę tešlą. Pagardinti druska bei prieskoniais ir suformuoti 6 kukulius.
  2. Kumpį ir nuluptą česnako skiltelę smulkiai supjaustyti. Sviestą ištirpinti keptuvėje, pakepinti miltus, suberti kumpio ir česnako kubelius. Viską išmaišyti ir šiek tiek pakaitinti. Į padažą supilti pomidorų sultis ir užvirinti nuolat maišant.
  3. Į padažą sudėti likusius prieskonius, jei riekia – įberti druskos ar pipirų. Kukulius išvirti pasūdytame vandenyje ant silpnos ugnies.

🥘 SALDŪS LAKŠTINIAI SU VARŠKE

🍴 Ingredientai:

  • 400 g lakštinių,
  • 100 g sviesto,
  • 500 g varškės,
  • 6 šaukštai cukraus,
  • 2 šaukšteliai cinamono,
  • druskos

Kaip gaminti?

  1. Lakštinius išvirkite sūdytame vandenyje, perliekite karštu vandeniu ir nuvarvinkite.
  2. Dėkite į įkaitintą indą, apliekite lydytu sviestu, maišykite su varške, cukrumi, cinamonu.

🥞 SKLINDŽIAI SU VARŠKĖS PADAŽU

🍴 Ingredientai:

  • 2 kiaušiniai
  • žiuspnelis muskato
  • 1/2 šaukštelio druskos
  • 1 svogūnas
  • 800 g bulvių
  • 20 g miltų
  • 8 šaukštai aliejaus

🍴 Padažas:

  • laiškinių česnakų
  • 1 česnako skiltelė
  • 1/2 šaukštelio prieskoninės druskos
  • žiuspnelis salierų druskos
  • 500 g liesos varškės
  • 8 šaukštai aliejaus
  • 1 šaukštelis citrinos sulčių
  • juodųjų pipirų, cukraus

Kaip gaminti?

  1. Kiaušinius išplakti su druska ir muskatu. Nuluptus svogūnus ir nuplautas bei nuluptas bulves smulkiai sutarkuoti, sumaišyti su kiaušinių plakiniu, suberti miltus ir gerai išmaišyti.
  2. Keptuvėje įkaitinti 2 šaukštus aliejaus, įkrėsti tešlos, išlyginti paviršių ir kepti. Kai sklindis šiek tiek apkeps, apversti ir kepti, kol gražiai pagels.
  3. Padažą paruošti iš anksto. Laiškinius česnakus smulkiai sukapoti. Česnaką nulupti, perpjauti pusiau, apibarstyti druska, sugrūsti ir suberti į padažą. Pagardinti druska ir pipirais.

👍 Siūlome išbandyti ir Jūros gėrybių rizotą

Susiję įrašai

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *